Kost

Der er stort fokus på mad og måltider i børnehaven. Bestyrelsen og personalet vægter det højt, både af hensyn til kostens sammensætning og af hensyn til det pædagogiske potentiale, der ligger i at lave mad sammen og spise sammen. Da vi ved, der er en sammenhæng mellem ernæring og fysisk aktivitet, ønsker vi at skabe en bevidsthed og en kultur, der fremmer børnenes sunde mad – og måltidsvaner. Vi har altid lagt stor vægt på, at vi spiser sammen, på samme tid og samme mad.

Børnehaven har fuldkost og serverer et sundt og nærende, hjemmelavet frokostmåltid til alle børn, samt formiddags- og eftermiddagsmad. Maden laves 4 dage om ugen af vores køkkendame. Onsdage laves maden af ‘madholdet’ – en lille gruppe børn + en voksen. Madholdet handler ind, laver maden  og dækker bordet.

Vi bestræber os på at have en kødløs dag (grød ell. suppe), 1 dag med fisk, en dag med rugbrød og en dag med kød.

Vi køber fortrinsvis fuldkorn og økologisk (Børnehaven har Guldmærket i økologi) og hvis dette ikke er muligt, vælger vi det bedste konventionelle alternativ.

Til ‘dessert’ serveres frisk frugt, frugtgrød, nødder, frugtsuppe o.l.

Vi begrænser søde sager til særlige lejligheder – f.eks. højtider, mærkedage og fødselsdage.

Børnehaven serverer vand og mælk til måltiderne.

(Uddrag fra børnehavens kostpoltik)

Se uddrag af børnenes mad på Dorthe Drages instagram profil, der kan findes ved at klikke på ikonet til venstre